24/4/11

SEGUIM reclamant el compliment de la resolució del Parlament de Catalunya per a la creació del Parc Natural de l'Estany de Banyoles. En data 22/04/2011 el Diari de Girona publica la notícia que el Govern de la Generalitat descarta declarar cap Parc Natural en aquesta legislatura.

L’any 2003 el Parlament de Catalunya aprovava una proposició no de llei en la qual s'instava la Generalitat a augmentar-ne la protecció i a crear-hi un parc natural. S’esperava la declaració del Parc pel 2004, però els ajuntaments no van acabar la feina i la Generalitat va prioritzar altres Parcs Naturals.
És decebedora la postura de Convergència i Unió al respecte del Parc. Des del Consell Comarcal del Pla de l'Estany durant el període de govern municipal d'ERC, des de l'Ajuntament de Banyoles durant els darrers quatre anys i ara des de la Generalitat, CiU mai no ha cregut en la importància del Parc no solament per assegurar la màxima protecció dels valors naturals de l'Estany, sinó com a instrument de promoció i dinamització econòmica que ajudi a crear un futur millor per a Banyoles i per als altres municipis del Parc.

Aquesta postura de CiU és més greu per la inconsistència de les seves postures: van votar al Parlament a favor del Parc en època de l'anterior govern de la Generalitat, i ara que depèn d'ells la decisió, en reneguen.

La qualificació legal que li corresponen, que és la de Parc Natural. Considerem que l’Ajuntament de Banyoles, com a propietari de l’Estany i com a capital de comarca és qui ha de liderar el procés de creació del Parc Natural i estirar a la resta de municipis tal com va fer Torroella de Montgrí al Parc natural del Baix Ter, Montgrí i Illes Medes. Els valors naturals de l’Estany han estat reconeguts internacionalment i com a zona humida tenen molta més rellevància que qualsevol dels altres espais que també estan reclamant la creació d’un Parc Natural. El poc reconeixement nacional amb que es tracta l’Estany de Banyoles s’ha convertit ja en un deute històric del qual l’ajuntament de Banyoles n’és un dels principals responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada