31/7/09

PERILL AL REC DE SANT MIQUEL










Les obres d'enderroc de quatre habitatges que s'estan portant a terme just al darrere de la capçalera de l'església del monestir de Sant Esteve de Banyoles estan posat al descobert el rec anomenat de Sant Miquel.

Això seria una bona notícia sinó fós que la intervenció s'esta fent a cop d'excavadora, carregant les restes a paletades sobre un camió de runa i sense cap mena de supervisió arqueològica.

Cal tenir present que no hi ha més de 10 metres de distància desde la zona d'aquesta intervenció fins al sector de l'església del Monestir, on han aparegut vestigis del primitiu temple d'època carolingia.

Seria molt probable trobar entre la runa peces importants del nostre passat, pedò no s'està tenint cap cura, tal i com es pot veure en les fotografíes.

D'altra banda, ens preocupa la dignificació del pròpi rec de Sant Miquel, un cop acabada la intervenció Municipal.

INFORMACIÓ SOBRE EL REC

El rec de Sant Miquel, també anomenat riera de Sant Miquel, correspon al tram que va de ca N’Hort al Molí Nou (farinera de can Betlem)

Les cases enderrocades que l'han deixat al descobert eren els quatre habitatges del carrer Orient, entre les que hi havia Can Sobet, propietat de l'ajuntament i okupat per un grup de joves des del 2007, a més d'un habitatge particular. Ara l'espai serà convertit en una zona verda.

El consistori banyolí ha tirat a terra els habitatges del carrer Orient, darrera el Monestir de Sant Esteve. La zona està qualificada com a sòl urbà i el Pla General preveu fer-hi una zona verda. La finca constava de quatre habitatges. Tres d'aquests, propietat de l'Ajuntament, estaven okupats des del 2007 per un grup de joves. L'altre era de propietat privada. El consistori va iniciar fa temps un expedient per desallotjar els okupes, però ha estat un procés lent. Paral·lelament es va aprovar el projecte d'enderroc per tal de poder executar-lo el més aviat possible. El procés s'ha dilatat més de dos anys, però des de dimecres de la setmana passada els habitatges ja són a terra.

Per tal de poder enderrocar les cases també s'ha hagut d'adquirir el quart habitatge de la finca, de propietat privada. Ajuntament i propietaris no es van posar d'acord en les negociacions i finalment s'ha procedit a l'expropiació forçosa.

L'emplaçament serà convertit ara en una zona verda, on la Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha requerit que quedi a la vista el rec que hi passa. Es tracta del rec de Sant Miquel, nascut de la confluència dels recs de Ca n'Hort i Teixidor.

Més informació:

http://www.radiobanyoles.cat/noticia.php?id=5111

1 comentari:

  1. A l'interior del rec també li convindria una neteja a fons.

    http://banyolesinfo.blogspot.com/2009/10/les-interioritats-del-rec-de-sant.html

    ResponElimina