20/2/11

POBLAT NEOLITIC DE LA DRAGA. SEGONA PART

El parc representa una mostra de com eren les comunitats Neolítiques i com varen vindre a Banyoles provinents de l’Extrem Orient, encara que recents estudis aposten per una arribada des d’Africa.
En aquell moment, a Banyoles hi havia grups de caçadors-recol·lectors i els Neolítics varen irrompre amb tecnologies mai vistes per a ells.
La cultura Neolítica vivia de l’agricultura i la ramaderia.
S’han trobat restes d’animals com el bou, el xai, cabra,porc, bou salvatge i gos. En quant als conreus, la base eren el Blat un, la civada, llegums i faves guixes.

Va ser descobert per Joan Abad, membre de l'Associació Arqueològica de Girona, l'abril de l'any 1990 quan, amb motiu d’unes obres d’enjardinament, hi passejava . Es va adonar que hi havia restes importantíssimes, va trobar un fragment ceràmic molt indicatiu de la seva importància Es varen parar les obres i el 92 es va fer la primera delimitació del parc.

S'hi ha trobat ceràmica feta a mà, gerres d'emmagatzematge i vasos domèstics.

De la indústria lítica s'ha recuperat peces retocades sobre diversos tipus de sílex, molins de pedra, aixes, enformadors, braçalets, una possible agulla de marbre fi i anells fets d'os, petxina i marbre.
També s'hi han trobat diferents tipus de guariment i quatre eines de fusta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada