10/12/10

Intervenció de la portaveu d'ICV al Ple extraordinari de 10 de novembre

ICV demana un debat públic sense preses sobre la gestió de l'aigua de Banyoles

ICV-Independents de Banyoles demana a l’Equip de Govern que retiri la proposta de canvi de model de gestió del Servei Municipal de l’Aigua en vista de l’ampli rebuig ciutadà que està provocant la manca de transparència de la proposta en tramitació.

El canvi proposat per l’Equip de Govern en el Ple del passat 10 de novembre suscita moltes incògnites sobre els veritables motius, la conveniència i, a més, a la vista de la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia sobre la Companyia d’Aigua de Lucena en un cas exactament igual que el de Banyoles, és de dubtosa legalitat.

(Veure la notícia i la sentència a http://www.lucenadigital.com)

ICV-Independents presentarà, en defensa del bé comunal de l’aigua de l’Estany, un bon nombre d’al·legacions basades en diverses qüestions de tipus econòmic, ecològic, ètic i de procediment, i està estudiant altres tipus d’accions legals més contundents si l’Equip de Govern continua endavant amb l’aprovació definitiva.

Fins ara, l’Equip de Govern, en comptes d'informar correctament i de permetre la participació de la ciutadania en una decisió tan transcendental ha optat pel secretisme i ha insinuat la politització de la Plataforma Ciutadana creada en defensa del Bé Comunal de l’aigua.

ICV-IB vol manifestar, en aquests sentit, que la Plataforma s’ha constituït independentment dels partits a l’oposició i com a reflex del malestar en quant a la manera de fer de l’actual Equip de Govern.

ICV-IB considera que la retirada del tema del ordre del dia del proper Ple de 27 de desembre i una discussió en profunditat i sense presses amb participació de les entitats ciutadanes que s’han mobilitzat, seria un senyal positiu de la voluntat de diàleg del Govern Municipal,

Cal que l’Equip de Govern tingui en compte que el tema va més enllà d’una senzilla aprovació de Ple ja que, el bé comunal dels Banyolins/es, és un tema profundament sentit per tota la ciutadania i forma part de la identitat col.lectiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada