21/9/09

VIC. LES ADOBERIES I EL MOLÍ D’EN SABORIT


El conjunt de les adoberies damunt la llera esquerra del Mèder amb la Catedral i el pont romànic al fons ha esdevingut al llarg dels anys la genuïna "postal" de Vic. Tot aquest conjunt mereix una rehabilitació en profunditat.

Després de la recent declaració de la Generalitat de Catalunya del proppassat 17 de febrer, respecte a les Adoberies qualificant el barri, els seus edificis i instal·lacions com a Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de zona d’interès etnològic, i tenint en compte el que això suposarà per a la zona pel que fa a actuacions estructurals, urbanístiques, econòmiques i tècniques, el GDP es congratula per aquest fet, fruit d’un llarg camí de conscienciació i reivindicacions dutes a terme des de diversos àmbits, particulars i associatius. Un llarg camí en el qual semblava que la deixadesa i la manca d’interès acabarien per produir la pèrdua irremeiable d’aquest raval històric tan significatiu i emblemàtic per al patrimoni industrial, paisatgístic i monumental de la ciutat de Vic.



D'aquesta resclosa, sota el pont romànic de Queralt, arrenca la sèquia o rec dels pellaires que va fer construir l'any 1710 Fèlix Saborit, hortolà, moliner i adober de Vic.


Font: Grup de Defensa del Patrimoni (Vic. Osona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada