28/11/10

Debat: els recs i les hortes de Banyoles


L'Estratègia Verda de Santiago de Compostel·la, ha estat el punt de partida per debatre com es poden gestionar els recs i les hortes de Banyoles, en especial les de Sota Monestir.

El Màster de Sostenibilitat de la UPC ha presentat l'experiència de Santiago de Compostel.la

La Taula rodona ha comptat amb la presència de Limnos així cim d'arquitectes i urbanistes implicats en el projecte de desenvolupament de Sota Monestir.

El centre del debat va ser el model de desenvolupament, conservació i d'integració funcionament i gestió dels espais que com el cas de Banyoles i Compostel.la tenen un gran valor patrimonial.

Frases sorgides en el debat:

."L'aigua és un patrimoni a preservar."

."Cal incloure l'aigua i el seu desguàs en el sistema metabòlic de la ciutat."

."La gestió dels horts urbans públics és actualment inviable."

."Cost oportunitat: com que no es fa una bona gestió de l'aigua i dels horts es perden moltissim més diners que els que costarien mantenir els recs i els horts."

."Hi ha molta gent que necessita l'hort com a una font d'ingressos complementaria. Quan s'afirma que l'administració pública no pot asumir la gestió dels horts urbans s'obliden els diners que es gasten en integració social."

."Que ens donin els diners de la depuradora i et donaré el mateix servei amb procediments naturals i us sobraran el 90% del cost."

Documents:

http://mastersuniversitaris.upc.edu/aem/archivos/informes/branhas-de-sar-anexos-1-32.pdf

http://mastersuniversitaris.upc.edu/aem/archivos/informes/branhas-de-sar-informe-45-66.pdf

http://www.iaph.es/sys/pdf/04-AngelPanero.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada